Ingrédients pour 4 personnes :
30 cl de lait
2 bâtons de cannelle
1 orange
1 citron
200 g de farine
3 œufs
40 g de beurre fondu
1 pincée de sel
2 c. à soupe de Muscat doux
20 cl d'eau
175 g de sucre en poudre
Huile
Préparation de la pâte à crêpes :
Nettoyez l'orange et le citron. Prélevez les zestes et réservez-les.
Pressez l'orange et le citron.
Faites chauffer le lait avec les bâtons de cannelle dans une casserole, accompagné des jus d'orange et de citron.
Laissez infuser pendant 15 min et passez ensuite au chinois.
Dans un saladier, mélangez le sucre, la farine, les œufs, le sel et le beurre fondu. Incorporez le muscat et ajoutez le lait délicatement en prenant soin d'éviter la formation des grumeaux. Laissez reposer 30 minutes.
Préparation des zestes confits :
Taillez très finement les zestes d'orange et de citron. Faites bouillir l'eau, le sucre et ajoutez les zestes. Laissez cuire 20 minutes doucement. Réservez.
Préparation des crêpes :
Incoporez à votre pâte à crêpe les zestes confits d'orange et de citron.
Sur un feu vif, faites chauffer une poêle à crêpe légèrement huilée.
Versez une louche de pâte et faites cuire vos crêpes de chaque côté, qu'elles soient bien dorées.
Au fur et à mesure, réservez-les dans une assiette en couvrant avec une feuille de papier aluminium pour les garder chaudes et moelleuse.
À déguster accompagné d'un petit Muscat bien frais. Bon Profit!
🍲 Creps de cítrics
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Ingredients per a 4 persones:
30 cl de llet
2 branques de canyella
1 taronja
1 llimona
200 g de farina
3 ous
40 g de mantega desfeta
1 pessic de sal
2 cullerades de moscatell dolç
20 cl d'aigua
175 g de sucre en pols.
Oli
Preparació de la massa de les creps:
Netejar la taronja i la llimona. Peleu-les i reserveu la pell.
Espremeu la taronja i la llimona.
Escalfeu la llet amb les branques de canyella en una cassola, acompanyada dels sucs de taronja i llimona.
Deixar en infusió durant 15 minuts i després colar.
En un bol, barregeu el sucre, la farina, els ous, la sal i la mantega fosa. Incorporar el moscatell i afegiu la llet a poc a poc, tenint cura d'evitar la formació de grumolls. Deixeu reposar 30 minuts.
Preparació de la pell confitada:
Piqueu finament les pells de la taronja i de la llimona. Porteu l'aigua a ebullició amb el sucre i afegiu les pells. Deixar coure suaument durant 20 minuts. Reserveu-ho.
Preparació de les creps:
Afegiu les pells de la taronja i la llimona confitades a la massa de creps.
A foc alt, escalfeu una paella (plana) de creps lleugerament untada amb oli.
Aboqueu un cullerot de massa i coeu les creps per cada costat fins que estiguin daurades.
Aneu reservant-les en un plat, cobrint-les amb paper d'alumini per mantenir-les calentes i esponjoses.
Per gaudir amb un moscatell ben fred. Bon profit!