Gambas flambées au Muscat



Ingrédients pour 4 personnes :
8 Grosses gambas crues
Huile d'olive
2 gousses d’ail
4 brins de persil
30 cl de Muscat doux
2 pincées de safran
4 cuillères à soupe de crème fraiche 
Sel 
Poivre

Préparation :
Si vous le souhaitez, retirez la carapace des gambas.
Incisez le dos des gambas et retirez les boyaux. 
Hachez le persil et l'ail. 
Salez les gambas sur les 2 faces.
Dans une poêle avec de l'huile d'olive, faites-les cuire pendant 5 à 10 min à feu moyen.  
Ajoutez l'ail écrasé finement, le persil ciselé.
Une fois qu'elles sont bien roses, montez le feu. 
Arrosez-les avec le muscat et faites flamber.
Laissez cuire à nouveau 1 à 2 min à petit feu. 
Dressez les gambas sur un plat de service. 
Déglacez la sauce avec la crème fraîche, ajoutez les 2 pincées de safran, salez et poivrez.
Versez la sauce sur les gambas et servez aussitôt.
Bon profit !


🍲 Gambes flamejades al Muscat

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


Ingredients per a 4 persones:
8 gambes crues grans
Oli d'oliva
2 grans d'all
4 branquetes de julivert
30 cl de Muscat dolç
2 pessics de safrà
4 cullerades de nata fresca
Sal
Pebre

Preparació:
Si voleu, traieu la closca de les gambes.
Talleu la part posterior de les gambes i traieu la tripa.
Piqueu el julivert i els alls.
Saleu les gambes pels dos costats.
En una paella amb oli d'oliva, coeu-les de 5 a 10 minuts a foc mitjà.
Afegiu-hi els alls ben triturats i el julivert picat.
Quan estiguin rosades, pugeu el foc.
Regueu-les amb el moscatell i flamegeu-les.
Torneu a coure durant 1 o 2 minuts a foc lent.
Col·loqueu les gambes en un plat de servir.
Desglaçar la salsa amb la nata fresca, afegir els 2 polsims de safrà, sal i pebre.
Aboqueu la salsa sobre les gambes i serviu immediatament.
Bon profit!


Gambas flambées au Muscat Gambas flambées au Muscat