Artichauts poivrade en salade



Ingrédients pour 4 personnes : 
8 artichauts poivrade 
100 g de roquette ou de mâche 
8 quartiers de tomates séchées 
200 g de fines tranches de jambon de montagne
150 g de petits oignons blancs  
20 cl de vin blanc sec 
20 cl d'eau 
Huile d'olive 
Vinaigre de Banyuls 
Sel, poivre

Préparation :
Coupez la queue des artichauts en laissant environ 1cm. 
Ôtez les premières feuilles pour ne conserver que le cœur des artichauts et les feuilles tendres plus claires, retirez le foin.
Coupez les artichauts en 4 et faites-les revenir légèrement dans une cocotte avec de l'huile d'olive. 
Ajoutez le vin blanc et l'eau, couvrez et laissez cuire 1h à feux doux. 
Ajoutez de l'eau si nécessaire en cours de cuisson.
En fin de cuisson, salez et poivrez et laissez refroidir. 
Coupez les oignons en 4 et les tomates en petits dés. 
Répartissez ensuite les artichauts dans les assiettes, ajoutez les tomates, les oignons blancs, la roquette et le jambon en chiffonnade, et arrosez d'un trait de vinaigre et d'huile d'olive. 
Bon profit!


🍲 Amanida de carxofes violetes

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


Ingredients per a 4 persones:
8 carxofes violetes de Provença. 
100 g rúcula o enciam de xai
8 talls de tomàquets secs
200 g de rodanxes fines de pernil salat. 
150 g de ceba blanca petita
20 cl de vi blanc sec
20 cl d'aigua
Oli d'oliva
Vinagre de Banyuls
Sal i pebre

Preparació:
Talleu la tija de les carxofes, deixant un 1cm.
Traieu les primeres fulles per mantenir només el cor de les carxofes i les fulles tendres més clares, traieu el fenc.
Talleu les carxofes en 4 parts i salteu-les lleugerament en una cassola amb oli d'oliva.
Afegiu-hi el vi blanc i l'aigua, tapeu i deixeu-ho coure 1 hora a foc suau.
Afegiu aigua si cal durant la cocció.
En acabar la cocció, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu refredar.
Talleu les cebes en 4 parts i els tomàquets a daus petits.
A continuació, repartiu les carxofes entre els plats, afegiu-hi els tomàquets, les cebes blanques, la rúcula i el pernil en farcells, i regueu-ho amb un raig de vinagre i oli d'oliva.
Bon profit!


Salade d'artichauts poivrade Salade d'artichauts poivrade