Apparu vers 1900 à Barcelone, il s'agit d'un plat où le riz est associé à de la viande "désossée" ainsi qu'à des fruits de mer décortiqués, préparé de telle manière que seule une fourchette est nécessaire pour le déguster.
Ingrédients pour 4 personnes :
360 g de riz "Bomba", ou à défaut riz rond
Les viandes : 150 g de viande de poulet, 150 g de porc maigre, 4 saucisses catalanes
Les poissons : 1 calamar, 1/2 seiche
Les crustacés : 8 crevettes, 12 moules
Les légumes : 1 poignée de petits pois, 1/2 poivron rouge, 2 tomates mûres
1 oignon
2 gousses d'ail
Persil
Un brin de safran
Sel
Huile d'olive
1 l de bouillon de poisson
1 citron
Préparation :
Nettoyez les moules. Décortiquez les crevettes.
Détaillez les viandes et poissons en petits cubes.
Dans une grande poêle, faites revenir les viandes et poissons avec un bon filet d'huile d'olive et à feu moyen, jusqu'à ce que tout soit bien doré. Réservez.
Dans la même huile, faites revenir l'oignon, l'ail, et les tomates préalablement hachés finement, ainsi que les poivrons taillés en julienne.
Pendant ce temps-là, faites ouvrir les moules avec un peu de vin blanc, de citron, et une feuille de laurier. Une fois cuites réservez-les.
Faites chauffer votre bouillon de poisson.
Lorsque les légumes sont prêts, mettez à revenir au centre de la poêle les crevettes.
Une fois les crevettes dorées, ajoutez la viande et le poisson.
Ajoutez le riz. Remuez et ajoutez le bouillon, très chaud.
Laissez cuire à feu vif pendant environ 10 minutes.
Pendant ce temps, ôtez les moules de leurs coquilles et réservez-les.
Baissez ensuite le feu, salez et ajoutez les petits pois, la chair des moules et saupoudrez de safran.
Remuez et laissez cuire à nouveau 5 minutes, à feu doux.
Éteignez le feu et laissez la cuisson se poursuivre..
L’Arròs Parellada est prêt. Au moment de servir, ajoutez quelques brins de persil.
Bon Profit!
🍲 Arròs Parellada
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Aparegut cap a l’any 1.900 a Barcelona, és un plat on l’arròs s’associa amb carn “desossada” i marisc sense closca, preparat de manera que només cal una forquilla per menjar-lo.
Ingredients per a 4 persones:
360 g d'arròs "Bomba" o, si no, arròs rodó
Carns: 150 g de carn de pollastre, 150 g de porc magre, 4 salsitxes catalanes
Peixos: 1 calamar, 1/2 sèpia
Crustacis: 8 gambes, 12 musclos
Verdures: 1 grapat de pèsols, 1/2 pebre vermell, 2 tomàquets madurs
1 ceba
2 grans d'all
Julivert
Una branqueta de safrà
Sal
Oli d’oliva
1 litre de brou de peix
1 llimona
Preparació:
Netegeu les closques dels musclos. Peleu les gambes.
Talleu la carn i el peix a daus petits.
En una paella gran, daureu les carns i els peixos amb un bon raig d’oli d’oliva i a foc mig, fins que quedi tot enrossit. Reserveu-los.
Amb el mateix oli, daureu la ceba, els alls i els tomàquets ben picats, així com els pebrots en juliana.
Mentretant, obriu els musclos amb una mica de vi blanc, llimona i una fulla de llorer. Un cop cuits, reserveu-los.
Escalfeu el brou de peix.
Quan les verdures estiguin a punt, poseu les gambes al centre de la paella.
Un cop les gambetes estiguin daurades, afegiu-hi la carn i el peix.
Afegiu-hi l’arròs. Remeneu-ho i afegiu-hi el brou, ben calent.
Coeu-ho a foc alt durant uns 10 minuts.
Mentrestant, traieu els musclos de les seves closques i reserveu-los.
A continuació, baixeu el foc, saleu-ho i afegiu-hi els pèsols, la carn dels musclos i espolseu-los amb safrà.
Remeneu-ho i deixeu-ho coure 5 minuts més, a foc lent.
Apagueu el foc i deixeu que la cocció continuï.
L’ arròs Parellada ja és a punt. Quan estigueu a punt per servir, afegiu-hi unes fulles de julivert.
Bon profit!