Artichauts poivrade sautés



Ingrédients pour 4 personnes : 
8 artichauts poivrade
Le jus de 2 citrons
Huile d'olive
2 gousses d'ail 
Vinaigre de Banyuls
Persil

Préparation :
Ôtez les feuilles dures et la queue des artichauts et coupez-les en 4.
Retirez le foin et citronnez le cœur.
Plongez les artichauts dans une grande casserole d’eau salée bouillante additionnée du jus de citron pendant 3 min. Égouttez-les.
Dans une poêle, faites ensuite colorer les artichauts avec 2 c. à soupe d’huile d'olive sur feu moyen, accompagnés des gousses d’ail pelées et écrasées.
Salez et poivrez.
Versez un trait de vinaigre de Banyuls, laissez réduire.
Parsemez de persil haché et servez aussitôt.
Bon Profit!


🍲 Carxofes violetes saltejades

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


Ingredients per a 4 persones:
8 carxofes violetes de Provença 
El suc de 2 llimones
Oli d'oliva
2 grans d'all
Vinagre de Banyuls
julivert

Preparació:
Retireu les fulles i les tiges dures de les carxofes i talleu-les en 4 parts.
Traieu el fenc i regueu amb suc de llimona el cor de les carxofes.
Submergiu les carxofes en una cassola gran d'aigua bullint amb sal i suc de llimona afegit durant 3 minuts.  Escorreu-les.
En una paella, daureu les carxofes amb 2 cullerades soperes d'oli d'oliva a foc mitjà, acompanyat de grans d'all pelats i triturats.
Afegiu sal i pebre.
Aboqueu un raig de vinagre de Banyuls i deixeu reduir.
Escampeu julivert picat i serviu immediatament.
Bon profit!


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