Arròs de muntanya



Ingrédients pour 4 personnes :
320 g de riz bomba
500 g de côtes de porc
4 saucisses 
2 oignons émincés
3 gousses d'ail hachées
½ poivron vert
30 g de champignons déshydratés
2 tomates concassées
1 à 1,3 l de bouillon de poulet (3 - 4 fois la quantité de riz) 
1 verre de vin rancio
100 g de petits pois
Huile d'olive
Sel
Poivre 
1 cuillère à café de paprika
1 branche de romarin
Persil


Préparation :
- Faites tremper les champignons déshydratés dans 250 ml d'eau tiède pendant 30 min.
- Dans une grande poêle, versez de l'huile d'olive et faites revenir les côtes de porc et les saucisses. Salez, poivrez. Une fois bien dorées, coupez les côtes de porc et les saucisses en morceaux et réservez.
- Dans la même huile, faites revenir à feu doux les oignons émincés. Ajoutez ensuite l'ail haché et le poivron vert et laissez-les frire à feu doux jusqu'à ce qu'ils soient dorés.
Ajoutez les champignons coupés en morceaux et laissez revenir à nouveau environ 10 minutes.
Incorporez ensuite la tomate, salez, poivrez et ajoutez le paprika. Laissez réduire jusqu'à obtenir une préparation homogène et compacte.
- Pendant ce temps dans une casserole, faites chauffer le bouillon de poulet. Le volume de bouillon peut varier en fonction de la largeur de votre poêle et de son évaporation.
- Ajoutez le vin rancio à votre préparation dans votre poêle et laissez réduire encore quelques minutes. Incorporez-y vos viandes, remuez et ajoutez le riz. 
Laissez revenir 2 minutes jusqu'à ce que le riz devienne translucide.
- Préparez un hachis dans un mortier avec une gousse d'ail et le persil haché.
- Dans votre poêle, ajoutez le bouillon de poulet, le hachis d'ail, les petits pois et le brin de romarin. Laissez cuire à feu vif pendant environ 5 minutes puis baissez le feu et prolongez la cuisson environ 10 à 15 minutes. Si durant la cuisson vous constatez qu'il manque de l'eau, rajoutez du bouillon chaud. Secouez la poêle de temps en temps pour empêcher le riz de coller.
- À la fin du temps, éteignez votre feu, couvrez d'une feuille de papier d'aluminium et laissez se poursuivre la cuisson passive.

Au moment de servir, décorez votre plat de quelques feuilles de persil.
Bon Profit!


🍲 Arròs de muntanya amb costelles de porc i embotits

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


Ingredients per a 4 persones:
320 g d'arròs bomba
500 g de costelles de porc
4 embotits
2 cebes, tallades a rodanxes fines
3 grans d'all picats
½ pebrot verd
30 g de bolets deshidratats
2 tomàquets triturats
1 a 1,3 l de brou de pollastre (3 - 4 vegades la quantitat d'arròs)
1 copa de vi ranci
100 g de pèsols
Oli d'oliva
Sal
Pebre
1 culleradeta de pebre vermell
1 branca de romaní
Julivert

Preparació:
- Remullar els bolets deshidratats en 250 ml d'aigua tèbia durant 30 min.
- En una paella gran, aboqueu oli d'oliva i daureu les costelles de porc i els embotits.  Salpebreu.  Un cop ben daurades, talleu les costelles de porc i les salsitxes a trossos i reserveu-les.
- En el mateix oli, daureu les cebes picades a foc suau.  A continuació, afegiu-hi els alls picats i el pebrot verd i deixeu-los sofregir a foc lent fins que estiguin daurats.
Afegiu-hi els bolets tallats a trossos i deixeu-ho coure 10 minuts més.
A continuació, afegiu el tomàquet, salpebreu i afegiu-hi el pebre vermell.  Deixar reduir fins a obtenir una preparació homogènia i compacta.
- Mentrestant, en una cassola, escalfeu el brou de pollastre.  El volum de brou pot variar segons l'amplada de la paella i la seva evaporació.
- Afegiu el vi ranci a la vostra preparació a la paella i deixeu reduir uns minuts més.  Incorporeu les carns, remeneu i afegiu l'arròs.
Deixeu coure 2 minuts fins que l'arròs es faci translúcid.
- Preparar una picada en un morter amb un gra d'all i julivert picat.
- A la paella, afegim el brou de pollastre, l'all picat, els pèsols i la branca de romaní.  Coure a foc fort uns 5 minuts i després baixeu el foc i continueu la cocció durant uns 10 ó 15 minuts.  Si durant la cocció observeu que falta aigua, afegiu-hi brou calent.  Agiteu la paella de tant en tant per evitar que l'arròs s'enganxi.
- Al final del temps establert, apagueu el foc, cobriu amb una làmina de paper d'alumini i deixeu que continuï la cocció passiva.

Quan estigui a punt per servir, decoreu el plat amb unes fulles de julivert.
Bon profit!


Arròs de muntanya Arròs de muntanya