Ingrédients Salsa Brava :
1 poivron rouge
4 tomates bien mûres
1 oignon
1 gousse d'ail
Huile d’olive
Cassonade
1 cuillère à soupe de vinaigre de Xérès
Paprika fort
1 feuille de laurier
Sel
Préparation de la sauce :
Coupez le poivron et épépinez-le. Taillez-le en lanières.
Épluchez et émincez l’oignon. Pelez et écrasez la gousse d'ail.
Ébouillantez les tomates. Pelez et épépinez-les.
Dans une poêle avec de l’huile d’olive, faites revenir le poivron, l’oignon et la gousse d'ail. Salez et mélangez. Laissez le tout cuire à feu moyen pendant 5 min environ.
Saupoudrez ensuite une pincée de paprika, et ajoutez les tomates, le vinaigre, le laurier et une cuillère à café de cassonade.
À la reprise de l'ébullition, laissez cuire à feu doux pendant une dizaine de minutes en remuant fréquemment.
Hors du feu, mixez ensuite la préparation. Lorsque la sauce est lisse, elle est prête.
🍲Salsa Brava
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Ingredients de la Salsa Brava:
1 pebrot vermell
4 tomàquets madurs
1 ceba
1 gra d'all
Oli d’oliva
sucre roig (morè)
1 cullerada sopera de vinagre de Xerès
Pebre vermell
1 fulla de llorer
Sal
Preparació de la salsa:
Talleu el pebrot i desgraneu-lo. Talleu-lo a tires.
Peleu i piqueu la ceba. Peleu i aixafeu el gra d'all.
Bulliu els tomàquets. Peleu-los i desgraneu-los.
En una paella amb oli d’oliva, daureu el pebrot, la ceba i el gra d'all. Saleu i barregeu. Deixeu-ho coure tot a foc mitjà durant uns 5 minuts.
A continuació, escampeu una mica de pebre vermell i afegiu-hi els tomàquets, el vinagre, el llorer i una culleradeta de sucre roig.
Quan torni a bullir, deixeu coure a foc lent durant uns deu minuts, sense deixar de remenar.
Una vegada treta del foc, bateu la preparació. Quan la salsa estigui llisa, ja estarà llesta.