Ingrédients pour 4 personnes :
8 petits artichauts poivrades
2 gousses d'ail
Huile d'olive
1 citron
Mozzarella
Thym, sel, poivre
Préparation :
Préchauffez votre four à 220°C.
Pelez, dégermez et hachez les gousses d'ail.
Préparez les artichauts en retirant les feuilles externes les plus dures et en conservant une partie de la queue.
Découpez-les ensuite en deux dans le sens de la hauteur.
Arrosez-les d'un filet de jus de citron.
Disposez-les sur une plaque allant au four et arrosez-les d'un filet d'huile d'olive.
Tapissez-les d'ail et de thym. Salez et poivrez.
Enfournez pour 25 à 30 minutes.
5 minutes avant la fin de la cuisson, parsemez-les de mozzarella et prolongez la cuisson.
À déguster tiède. Bon Profit
🍲 Carxofes al forn
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Ingredients per a 4 persones:
8 carxofes petites
2 grans d'all
Oli d’oliva
1 llimona
Mozzarella
Farigola, sal, pebre
Preparació:
Escalfeu el forn a 220 ° C.
Peleu, desgraneu i trossegeu els alls.
Prepareu les carxofes traient les fulles dures exteriors i mantenint part de la tija.
A continuació, talleu-les per la meitat en la direcció de l'alçada.
Ruixeu-les amb una mica de suc de llimona.
Col·loqueu-les sobre una safata de forn i ruixeu-les amb un raig d’oli d’oliva.
Cubriu-les amb all i farigola. Afegiu-hi sal i pebre.
Coure-les al forn durant 25 a 30 minuts.
5 minuts abans de finalitzar la cocció, escampeu-les amb mozzarella i continueu cuinant.
Serviu-les tèbies.
Bon profit!