Pour la farce :
500 g de morue
2 gousses d'ail frais,
Huile d'olive,
Persil haché
Poivre.
Pour la pâte :
180 g de farine
2 œufs
½ verre d'eau tiède
½ c à soupe d'huile
Sel
Préparation :
Dessalez la morue la veille en la mettant dans un grand volume d'eau froide. Changez l'eau après 2 h, puis laissez-la dessaler toute la nuit.
Dans une grande casserole, plongez la morue dans l'eau bouillante et laissez cuire une minute. Égouttez et réservez-la.
Préparation de la pâte à frire :
Dans un saladier, faites un puits avec la farine et mettez au centre les jaunes d'œufs, l'huile, une pincée de sel.
Mélangez-le tout en faisant tomber peu à peu la farine.
Lorsque la pâte devient épaisse, ajoutez peu à peu l'eau tiède.
Laissez reposer la pâte pendant 1 heure.
Battez ensuite les blancs en neige, et incorporez-les délicatement à la pâte.
Ajoutez ensuite les gousses d'ail hachées, le persil, le poivre, et la morue finement émiettée en mélangeant bien.
Faites chauffer l'huile à feu moyen, y verser des cuillerées de pâte par 3 ou 4. Quand ils sont bien dorés, égouttez-les sur du papier absorbant.
À déguster en tapas ou en accompagnement d'une salade.
Bon Profit!
🍲 Bunyols de bacallà
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Per al farciment:
500 g de bacallà
2 grans d'all fresc,
Oli d’oliva,
Julivert picat
Pebre.
Per a la massa:
180 g de farina
2 ous
½ got d’aigua tèbia
½ cullerada sopera d’oli
Sal
Preparació:
Dessaleu el bacallà el dia anterior posant-lo dins un gran volum d’aigua freda. Canvieu l’aigua al cap de 2 hores i deixeu-la dessalar tota la nit.
En una cassola gran, submergiu el bacallà en aigua bullent i deixeu-ho coure un minut. Escorreu-lo i reserveu-lo.
Preparació de la massa per fregir:
En un bol, feu un pou amb la farina i poseu al centre els rovells d’ou, l’oli i una mica de sal.
Barregeu-lo tot deixant anar la farina a poc a poc.
Quan la massa s’espesseixi, afegiu-hi poc a poc aigua tèbia.
Deixeu reposar la massa durant 1 hora.
A continuació, bateu les clares a punt de neu i incorporeu-les amb cura a la massa.
A continuació, afegiu-hi els grans d’all picats, el julivert, el pebre i el bacallà ben esmicolat, barrejant bé.
Escalfeu l'oli a foc mig, aboqueu-hi 3 ó 4 cullerades de massa, quan estiguin daurats, escorreu-los sobre paper absorbent.
Per gaudir com a tapes o com a acompanyament d'una amanida.
Bon profit!