Arròs negre



Ingrédients  4 personnes :

300 grammes de riz "Bomba", ou à défaut riz rond
75 cl de bouillon de poisson
250 g de blanc de seiche ou de calamar
8 gambas
100 g de moules
3 c.a.c d'encre de seiche ou de calmar
1 oignon
2 gousses d’ail
Persil
Sel, poivre
10cl de vin blanc
Huile d’olive


Préparation :

Versez l’huile d’olive dans une grande poêle, et faites revenir les gambas. Réservez-les.
Dans la même poêle, faites dorer l’ail et l’oignon, grossièrement émincés.
Ajoutez le calamar coupé en pièces moyennes puis le persil émincé. 
Laissez revenir quelques instants.
Ajoutez le riz, laissez-le nacrer. 
Mélangez, puis ajoutez ensuite le bouillon de poisson préalablement chauffé auquel vous aurez ajouté l’encre de seiche. 
Portez à ébullition, et baissez ensuite le feu de façon à maintenir une ébullition très faible environ 12 minutes.
Au bout des 12 minutes, vérifiez la cuisson de votre riz. 
Si tout le liquide s'est évaporé, mais que le riz est encore trop al dente, rajoutez un peu de bouillon et laissez à feu très doux 5 minutes de plus. 
Ajoutez les moules en les plantant à la verticale, couvrez et laissez cuire 3 minutes.
Déposez vos  gambas sur le dessus, couvrez 3 autres minutes.
À déguster avec des petits quartiers de citron et de l'allioli.
Bon profit!

 


🍲 Arròs negre

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


Ingredients per a 4 persones:

300 grams d'arròs "Bomba" o, si no és possible, arròs rodó.
75 cl de brou de peix.
250 g de cos de sípia o de calamar.
8 gambes
100 g de musclos
3 cullerades soperes de tinta de sípia o de calamar
1 ceba
2 grans d'all
Julivert
Pebre salat
10cl de vi blanc
Oli d’oliva

Preparació:

Aboqueu l’oli d’oliva en una paella gran i daureu les gambes.  Reserveu-les.
A la mateixa paella, daureu els alls i la ceba picats.
Afegiu els calamars tallats a trossos mitjans i tot seguit el julivert picat.
Deixeu sofregir uns instants.
Afegiu l’arròs, deixeu-ho també sofregir.
Barregeu i, a continuació, afegiu el brou de peix prèviament escalfat al qual heu afegit la tinta dels calamars.
Porteu-ho a ebullició i, a continuació, abaixeu el foc perquè es mantingui una ebullició molt baixa durant uns 12 minuts.
Passats els 12 minuts, comproveu la densitat del vostre arròs.
Si tot el líquid s'ha evaporat, però l'arròs encara és massa “al dente”, afegiu-hi una mica de brou i deixeu-ho a foc molt baix durant 5 minuts més.
Afegiu els musclos, plantant-los verticalment, tapeu i coeu-ho durant 3 minuts.
Poseu les gambes al damunt i tapeu-ho durant 3 minuts més.
Gaudiu-la amb llesques de llimona i/o allioli.
Bon profit!


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