Ingrédients pour 8 personnes :
1,6 kg d'anchois frais de Cotlliure
10 cl d'huile d'olive
1/2 citron
3 gousses d'ail
50 cl de vinaigre de vin
Fleur de thym
Gros sel
Poivre mignonnette (grossièrement concassé)
Préparation :
Marinez les anchois au gros sel et au vinaigre pendant 4 heures au minimum. Rincez, levez les filets à la main.
Rincez à nouveau puis égouttez et épongez.
Disposez en couche et ajoutez successivement l'ail émincé, la fleur de thym, quelques gouttes de citron, le poivre mignonnette et recouvrez d'huile d'olive.
À déguster sur une belle tranche de pain grillé, ou en accompagnement de vos salades
Bon profit !
🍲 Anxoves fresques marinades
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Ingredients per a 8 persones:
1,6 kg d’anxoves fresques de Cotlliure o de L’Escala. 😉
10 cl d’oli d’oliva
1/2 llimona
3 grans d'all
50 cl vinagre de vi
Flor de farigola
Sal gruixuda
Pebre en gra triturat gruixut
Preparació:
Marineu les anxoves amb sal gruixuda i vinagre durant almenys 4 hores. Esbandiu i retireu els filets a mà.
Esbandiu-les de nou, escorreu-les i sequeu-les.
Col.loqueu-les en capes i afegiu successivament l’all picat, la flor de farigola, unes gotes de llimona, el pebrot triturat i ho cobriu tot amb oli d’oliva.
A degustar sobre bona llesca de pa torrat o com a acompanyament de les vostres amanides.
Bon profit!