Bunyols



Pour environ 20 pièces 
250 g de farine 
10 g de levure de bière 
2 œufs  
125 g de beurre (ou de saindoux)
5 g de sel 
15 g de sucre
2 cuillères à soupe d’anisette ou fleur d'oranger 
3 cl d’eau tiède


Préparation :

Dans un bol, délayez la levure avec un peu d’eau tiède. 
Tamisez la farine sur le plan de travail et mélangez avec le sel. 
Faites une fontaine, et versez la levure, le sucre et les œufs. 
Mélangez du bout des doigts, puis pétrissez l’ensemble. 
Travaillez la pâte, jusqu’à obtention d’une boule élastique. 
Coupez la boule en deux, puis incorporez le beurre, légèrement ramolli, à une moitié. Mélangez au reste de pâte, en retravaillant quelques minutes.
Déposez la pâte dans un saladier, couvrez d’un film alimentaire, et laissez reposer 3 h, dans un endroit tempéré. La pâte doit tripler de volume. 
Sur un plan de travail fariné, « dégonfler » la pâte, en la repliant plusieurs fois sur elle-même.
Façonnez des petites boules de pâte, de la grosseur d’une noix, et faites un trou au centre. 
Plongez les anneaux dans un bain d’huile chaud.
Les bunyols sont prêts, lorsqu’ils sont gonflés et dorés de chaque côté. 
Égouttez et réservez-les sur du papier absorbant. 
Saupoudrez généreusement de sucre en poudre.
Bon Profit


🍲 Bunyols


En català, traducció: Xavier Mira Pont ​

Ingredients per a aproximadament 20 peces :
250 g de farina
10 g de llevat de cervesa
2 ous
125 g de mantega (o llard)
5 g de sal
15 g de sucre
2 cullerades soperes d’aniseta o de flor de taronja
3 cl d’aigua tèbia

Preparació :
En un bol, barregeu el llevat amb una mica d’aigua tèbia.
Tamisar la farina a la taula de treball i barrejar-la amb la sal.
Feu una font i aboqueu-hi el llevat, el sucre i els ous.
Barregeu amb la punta dels dits i amuntegueu-ho.
Treballeu la massa fins aconseguir una bola elàstica.
Talleu la bola per la meitat i, a continuació, afegiu-hi la mantega, lleugerament estovada, en una de les meitats. Barregeu amb la resta de la massa, treballant-la de nou uns minuts.
Poseu la massa en un bol, tapeu-la amb film plàstic i deixeu-la reposar 3 hores en un lloc càlid. La massa s’ha de triplicar en volum.
En una taula de treball enfarinada, "desinflar" la massa, plegant-la diverses vegades.
Feu petites boles de massa, de la mida d’una nou, i feu un forat al centre.
Submergiu els anells en un bany d’oli calent.
Els bunyols estan a punt quan s’inflen i estan daurats per cada costat.
Escorreu i reserveu-los sobre paper de cuina (absorbent).
Espolseu generosament amb sucre en pols.
Bon profit !


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