Anchoïade



Ingrédients :
200 grammes d'anchois de Cotlliure
2 gousses d'ail
1 cuillère à café de vinaigre
Poivre
15 cl d'huile d'olive
Tranches de pain

Préparation :
Dessalez les anchois à l'eau claire. Séchez-les sur du papier absorbant.
Levez les filets. Pour cela, ouvrez les anchois dans le sens de la longueur, puis ôtez la colonne centrale et la queue.
Ensuite tout se passe dans le mortier :
Pilez les filets d'anchois avec l'ail, le vinaigre et le poivre.
À l'aide d'une fourchette, transformez le tout en "crème" en versant petit à petit l'huile d'olive.
Servez sur les tranches de pain que vous aurez fait griller auparavant, ou dégustez avec des crudités, poissons, crustacés ..
Bon Profit!


🍲 Anxovada

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


 Ingredients:
 200 grams d'anxoves de Cotliure
 2 grans d'all
 1 culleradeta de vinagre
 Pebre
 15 cl d'oli d'oliva
 llesques de pa

Preparació:
Dessalar les anxoves en aigua clara.  Assequeu-les sobre paper absorbent.
Feu-les a filets.  Per aconseguir-ho, obriu les anxoves al llarg, després traieu la columna central i la cua.
Aleshores poseu-les al morter:
Tritureu els filets d'anxova amb l'all, el vinagre i el pebre.
Amb una forquilla, convertim-ho tot en una "pasta" anant-hi afegint l'oli d'oliva a poc a poc.
Serviu-ho sobre llesques de pa prèviament torrat, o gaudiu-ho amb verdures, peix, marisc...
Bon profit!


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