Aubergines à la Catalane



Ingrédients :
4 aubergines
3 tomates bien mûres
1/2 poivron rouge et 1/2 poivron vert 
2 gousses d’ail
1 oignon 
100 g de lardons 
Huile d’olive
Sel
Persil


Préparation :
Lavez et essuyez les aubergines, coupez-les en tranches dans le sens de la longueur.
Saupoudrez les tranches d’un peu de sel, puis placez-les dans le frigo pendant 1 h environ.
Pendant ce temps, coupez en petits cubes les tomates, en lamelles les poivrons, l’oignon et l’ail. 
Dans une poêle avec un peu d’huile d'olive, faites revenir les lardons, les poivrons, l’oignon, l’ail pendant 15 min à feu doux, puis ajoutez les petits cubes de tomates et laissez cuire à feu doux pendant 1 h.
Rincez les tranches d'aubergines et épongez-les. 
Faites-les dorer dans l’huile de friture bien chaude. Épongez-les. 
Disposez-les au fur et à mesure dans un plat à four huilé et frotté à l'ail.
Lorsque la sauce est prête, versez-la sur les aubergines qui sont déjà dans le plat. 
Mettez au four 40 minutes à 180 °C.
Avant de servir, parsemez votre plat de persil haché.
Bon Profit!


🍲 Albergínies a la catalana

En català, traducció : Xavier Mira Pont 


 Ingredients:
 4 albergínies
 3 tomàquets madurs
 1/2 pebre vermell i 1/2 pebre verd
 2 grans d'all
 1 ceba
 100 g de cansalada
 Oli d’oliva
 Sal
 Julivert

Preparació:
Rentar i assecar les albergínies, talleu-les en llesques en sentit longitudinal.
Escampeu una mica de sal sobre les llesques i, a continuació, poseu-les a la nevera durant aproximadament 1 hora.
Mentrestant, talleu els tomàquets a daus petits, talleu els pebrots a làmines, la ceba i l'all.
En una paella amb una mica d’oli d’oliva, daureu la cansalada, els pebrots, la ceba i els alls durant 15 minuts a foc lent, després afegiu-hi els daus petits de tomàquet i coeu a foc lent durant 1 h.
Esbandiu les rodanxes d'albergínia i assequeu-les.
Daureu-les en oli de fregir ben calent.  Escorreu-les.
Aneu-les col.locant en una safata de forn untada amb oli i fregada amb all.
Quan la salsa estigui a punt, aboqueu-la sobre les albergínies que ja són a la safata.
Posar al forn durant 40 minuts a 180 ° C.
Abans de servir, escampeu el plat amb julivert picat.
Bon profit!


Aubergines_a_la_catalane Aubergines_a_la_catalane