Ingrédients pour 4 personnes :
500 g de chair à saucisse
200 g de viande de bœuf haché
6 gousses d'ail
3 cuillères de farine
2 œufs
1 tranche de pain sec trempée dans du lait
Persil
Sel, poivre
Huile d'olive
Pour la sauce :
4 tomates bien mûres
150 g d'olives vertes dénoyautées et blanchies 5 min à l'eau bouillante
20 g de cèpes séchés réhydratés dans l’eau tiède 30 minutes
1 oignon
150 g de lardons
50 g de jambon cru
25 cl de vin rouge
15 cl d'eau
2 cuillères d'huile d'olive
1 c. à café de cannelle
1 c. à soupe de farine
Piment de Cayenne
Sel & poivre
Préparation des boles :
Dans un saladier, mélangez à la main la chair à saucisse, et la viande de bœuf haché.
Ajoutez- y l'ail et le persil finement hachés, les œufs, le poivre et le pain.
Travaillez la farce et formez ensuite une vingtaine de boulettes. Roulez-les dans la farine.
Dans une poêle, faites chauffer l'huile et dorez rapidement les boulettes. Réservez-les.
Préparation de la sauce :
Dans une cocotte, faites revenir l'oignon, les lardons et le jambon coupé en dés.
Ajoutez ensuite les tomates pelées, épépinées et concassées, et la farine.
Versez le vin rouge, mélangez et laissez l'alcool s'évaporer quelques minutes. Mélangez bien l'ensemble à la spatule et laissez réduire.
Ajoutez maintenant une pointe de Cayenne, la cannelle en poudre, les olives, les champignons égouttés et 15 cl d'eau. Salez, poivrez.
Mélangez à nouveau, et déposez-y les boulettes de viande et rajoutez éventuellement un peu d'eau pour que les boulettes soient bien immergées. Couvrez et laissez mijoter 30 min.
Servez chaud avec des haricots en “saupiquet” où l'accompagnement de votre choix.
Bon Profit!
🍲 Boles de Picolat
En català, traducció : Xavier Mira Pont
Ingredients per a 4 persones:
500 g de carn picada de porc
200 g de carn picada de vedella
6 grans d'all
3 cullerades de farina
2 ous
1 llesca de pa sec mullat amb llet
Julivert
Pebre i sal
Oli d’oliva
Per a la salsa:
4 tomàquets madurs
150 g d’olives verdes, desossades i blanquejades 5 min en aigua bullent
20 g de xampinyons secs rehidratats en aigua tèbia durant uns 30 minuts
1 ceba
150 g de cansalada
50 g de pernil
25 cl de vi negre
15 cl d’aigua
2 cullerades d'oli d'oliva
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de farina
Pebre de Caiena
Pebre i sal
Preparació de les boles:
En un bol d'amanides, barregeu a mà la carn de porc i la carn de vedella picades.
Afegiu-hi l’all i el julivert ben picats, els ous, el pebre i el pa.
Treballeu la massa i formeu una vintena de boles. Feu-les rodolar sobre la farina.
En una paella, escalfeu l'oli i daureu ràpidament les boletes. Reserveu-les.
Preparació de la salsa:
En una cassola, daureu la ceba, la cansalada i el pernil tallats a daus.
A continuació, afegiu-hi els tomàquets pelats, sense llavors i triturats, i la farina.
Aboqueu el vi negre, barregeu i deixeu evaporar l'alcohol durant uns minuts. Barregeu-ho tot bé amb una espàtula i deixeu reduir.
Afegiu-hi ara un toc de pebre de Caiena, la canyella en pols, les olives, els bolets escorreguts i 15 cl d’aigua. Salpebreu.
Torneu a barrejar i col·loqueu-hi les boletes de carn i, si cal, afegiu-hi una mica d’aigua perquè les boletes quedin ben submergides. Tapeu la cassola i deixeu coure a foc lent durant 30 minuts.
Serviu-les calentes amb mongetes blanques en salpiquet o l’acompanyament que vulgueu.
Bon profit!